Follow Us

De ce STEAMM

 

În marea majoritate a situaţiilor de salvare în zona montană întreaga acţiune de salvare este încredinţată Serviciilor Salvamont, aceştia evacuand si transportând victimele până la un punct de întâlnire cu echipele medicale de intervenţie.

În cazul pacientului critic, care necesită mijloace avansate de susţinere a funcţiilor vitale, intervalul de timp necesar joncţiunii cu echipele medicale poate fi prea lung.

Dacă din punctul de vedere al aspectelor tehnice există o bază de formare a personalului specializat, din punct de vedere al asistenţei medicale de urgenţă România se află la început de drum.

Prin organizarea STEAMM, dorim să punem bazele unei şcoli de medicină montană şi să creem un cadru profesionist pentru dezvoltarea aptitudinilor şi cunoştinţelor necesare desfăşurării acţiunilor de salvare în situaţii speciale. Îmbinarea formelor de pregătire destinate însuşirii tehnicilor de salvare montană cu aprofundarea cunoştinţelor medicale, orientate mai ales spre situaţiile speciale, ne va permite să facem un prim pas spre conturarea a ceea ce trebuie să însemne acţiunile de salvare modernă în zonele montane şi alte situaţii speciale.