Follow Us

Conditii recomandate

 

insert steamm 3


 

1. In cazul medicilor rezidenti este recomandat să fie cel puţin în anul 3 de rezidenţiat.

2. Cunoaşterea in extenso a „ERC Advanced Life Support Guidelines 2010” este obligatorie.

Citește mai departe...

Ce este STEAMM

insert steamm 2
În luna septembrie (data exacta o vom confirma in curand), la Şuncuiuş, judeţul Bihor, pe defileul Crişului Repede, va avea loc a 3-a ediţie a Stagiului de Tehnica Speologiei Alpine şi Medicină Montană.

Citește mai departe...

De ce STEAMM

insert steamm 1
În practica medicinei de urgenţă deseori sunt necesare cunoştinţe, aptitudini, tehnici ce depăşesc clasicele graniţe ale ştiinţei medicale. Iureşul vieţii cotidiene, progresul tehnologic şi tot ceea ce înseamnă activitatea omului modern poate determina un număr practic nelimitat de situaţii dăunătoare asupra stării sale de sănătate sau a integrităţii corporale, situaţii în care este necesară asistenţa medicală de urgenţă.

Necesitatea accesului rapid la victimă poate pune în faţa unui echipaj medical bariere tehnice care uneori pot fi chiar insurmontabile în lipsa unei susţineri din parea altor servicii de urgenţă. Echipele de descarcerare au devenit o prezenţă constantă alături de echipele medicale la accidentele rutiere; în cazul salvărilor din zona montană suportul tehnic al echipelor medicale este asigurat de Serviciile Salvamont.

Citește mai departe...